RE-THINK

REantwerp is een idee van ontwerper Tim Van Steenbergen, journalist Ruth Goossens en GATAM vzw. We houden van mode, maar zijn ons erg bewust van de schadelijke gevolgen die de sector heeft op de planeet en de mens. We willen dit graag anders: duurzamer, tijdlozer, lokaal verankerd en met meer aandacht voor de makers. En dit zonder in te boeten aan stijl en kwaliteit.

RE-ACT

Antwerpen staat synoniem voor avant-garde mode, met REantwerp willen we die reputatie alle eer aandoen. Niet alleen in het ontwerp, ook in de manier waarop we ontwerpen.

RE-UNITE

We geloven in de verbindende kracht van mode. We werken met vluchtelingen, dankzij hun vakmanschap en verhalen creëren we gelimiteerde collecties. Zij krijgen op hun beurt herkenning en een plekje in onze maatschappij.

RE-USE

REantwerp wil duurzaam zijn, daarom werken we met reststoffen van Belgische ontwerpers en labels en maken we gebruik van gerecycleerde jeans in onze collecties.

RE-MADE

REantwerp wil vakmanschap opnieuw een plek in de stad geven. Voor onze medewerkers zoeken we een job binnen de sector, zodat we het ambacht terug in onze maatschappij integreren, ateliers kunnen blijven bestaan en nieuwe initiatieven kunnen groeien.    

RE-DUCE

In onze ontwerpen houden we rekening met de toekomst. We denken vanaf de eerste schets tot bij de creatie na over de mogelijkheden van hergebruik: dat kan de aanpassing van oversized naar fitted zijn, het veranderen van de lengte en afwerking of de bewerking van textiel.

RE-CONNECT

REantwerp wil een dialoog starten tussen de vluchteling, creatieve partner en de consument. We verkopen onze collectie in het atelier, zodat de modeliefhebber de maker ontmoet. Hier koop je geen anoniem kledingstuk, maar een shirt, jas of broek met een verhaal.