RE-THINK

REantwerp is ontstaan vanuit een liefde voor kleding, maar met het besef dat de modesector nefast is voor mens en planeet. We dromen van een trager tempo, van een duurzamer product, van lokale verankering, van sociale verbinding en van meer aandacht voor het ambacht en de makers. Op stijl en kwaliteit willen we uiteraard niet inboeten.

RE-ACT

Mode bezorgde Antwerpen wereldfaam, die erkenning moeten we koesteren. Met een open atelier kunnen we zowel de creativiteit als het ambacht van kleermaker opnieuw een plek in de stad geven. We willen kleding maken om (van) te houden, niet om te consumeren.

RE-UNITE

In ons atelier werken we met vluchtelingen en nieuwkomers onder de begeleiding van GATAM vzw. Onder leiding van creatief directeur Tim Van Steenbergen maken we gelimiteerde collecties in functie van de technieken, ambachten en verhalen van nieuwkomers. Terwijl wij hen erkenning en een toekomst in onze samenleving kunnen bieden, zorgen zij voor de verrijking van onze garderobe.

RE-USE

REantwerp wil graag duurzaam zijn, want de textielsector heeft geen al te beste reputatie. Daarom werken we enkel met reststoffen, overstocks en gerecycleerd textiel. De stoffen en kleding zijn afkomstig van Belgische ontwerpers, labels en stoffen fabrikanten.

RE-MADE

Niet elk kledingstuk hoeft een eigen ontwerp te zijn. Dankzij de inspiratie en traditionele textielbewerking van de nieuwkomers kunnen we ook kleding uit overstocks van Belgische labels een verrassende twist geven.

RE-DUCE

In onze ontwerpen houden we rekening met de toekomst. We denken vanaf de eerste schets tot bij de creatie na over de mogelijkheden van hergebruik: dat kan de aanpassing van oversized naar fitted zijn, de aanpassing van lengte en afwerking of de bewerking van textiel.

RE-CONNECT

De collectie zullen we verkopen in een open atelier waar de modeliefhebber kennis kan maken met de verhalen en de mensen achter deze producten. Op die manier zetten we dit prachtig ambacht opnieuw in de vitrine (letterlijk) en maken we een dialoog tussen nieuwkomer, creatieve partner en de consument mogelijk. Die koopt geen anoniem gemaakte jas, T-shirt, broek of hemd, maar een origineel kledingstuk met een authentiek verhaal.